dilluns, 24 de gener del 2011

Un gos verd

En Txiri fa temps que diu que el Riki ve de mart. Hi estic d'acord. El Riki és un tio raro de collons. Crec que disposa d'un artefacte alienígena que el permet projectar una imatge falsa de si mateix. Així, la gent el veu com un tiu tímid i tranquil,  sense gaires complicacions. Una persona convencional. 

Res més lluny de la realitat. El Riki de convencional no té res de res. El tema és que potser a ell li agrada semblar-ho. O potser ha crescut en un entorn en que la bogeria no estava ben vista i s'ha vist obligat a dissimular. No ho sé.  No conec la seva história familiar. El que si sé és que, de tant en tant, la seva veritable i desficiada personalitat s'obre una escletxa entre capes i capes d'auto-censura. I llavors és la festa.
La ment del Riki és una combinació perfectament equilibrada entre candidesa i pensament màgic. Mmmm. Això no s'entén gaire. Vindria a ser com l'espinete anant de tripi.
Us ho exposaré amb exemples perquè ho entengueu millor.


Exemple 1: Al local d'assaig, alguna tarda de 2010, els mine! parlen de coses

Ret: Nois ens hem de donar d'alta de la seguretat social perquè a partir d'ara els bolos els cobrarem per contracte
Riki: I una merda
Els altres tres: Com? Que dius? Que t'agafa ara?
Riki: Jo no em dono d'alta d'això, que esteu bojos?
Txiri: Però que dius Riki
Riki: Primer, no vull pagar una assegurança, no tinc un duro. Segon, les coses aquestes socials son per pobres i drogoaddictes, i nosaltres no estem tan malament. I tercer, si hi ha una guerra no vull que m'obliguin a anar!


Exemple 2: El Riki amb sa mare

(La mare del Riki també és molt divertida.  La típica mare del sud d'espanya, molt atenta i protectora. Està entestada en que el Riki sigui enginyer, tot i que el Riki vol ser artista)
Mare d’en Riki: Ricardo, has acabado ya la carrera?
Riki: ya casi está, sólo me falta el proyecto.
Mare d’en Riki: Hasta las narices me tienes del proyecto!
Riki: Es que quiero que sea un videoclip en tresdé
Mare d’en Riki: Y que tiene que ver eso con la ingeniería?
Riki: Que és en tresdé
Mare d’en Riki: Y ya le parece bien al profesor?
Riki: Me dijo que era la peor idea que le habían presentado
Mare d’en Riki: Pero bueno! Es que parece que lo hagas adrede!
Riki: Es que hacer un puente o un ascensor no me gusta…
Mare d’en Riki: Ai hijo, no sé que más hacer contigo, blablablablablablablabla….

Y aquí és on el Riki sempre desconnecta. Deixa a la seva mare i a la resta del món i viatja a el seu racó privat, on s'imagina el seu videoclip en tresdé il.lustrant la seva cançó preferida. I pensa que el món és complicat perquè si, i que si les coses son senzilles dins del seu cap, quines ganes de complicar-se la vida. Una estoneta després diu "si mama" i se'n va a tocar la guitarra, i fa una cançó que parla sobre playmobils medievals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada